Commissievergadering

Een Commissievergadering is een vergadering van een commissie over een bepaald onderwerp. Vooral in de politiek maakt men gebruik van een commissievergadering. In Gemeenten worden er namelijk meerdere commissies aangesteld die ieder gespecialiseerd zijn in hun eigen gebied. Zo vergadert de commissie Grondgebied Zaken in de commissievergadering uiteraard over grondgebieden. De commissie maatschappelijke zaken heeft het in de commissievergadering over maatschappelijke zaken, etc.

Commissievergadering vastleggen

Steeds vaker zie je dat naast raadsvergaderingen ook commissievergaderingen vastgelegd worden! Er zijn meerdere redenen om commissievergaderingen vast te leggen:
-een commissievergadering vastleggen zodat belangrijke informatie vastgelegd wordt
-een commissievergadering vastleggen zodat later bij het uitwerken van de notulen teruggeluisterd kan worden naar bepaalde details
-een commissievergadering vastleggen om later een afwezige de mogelijkheid te bieden om de commissievergadering terug te luisteren

Hoe een commissievergadering vastleggen?

Een commissievergadering wordt meestal vastgelegd met een recorder speciaal ontwikkeld om een vergadering vast te leggen. De Business Recorder is een recorder waarbij met 1 of 2 microfoons alle personen in een commissievergadering goed hoorbaar vastgelegd kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie omtrent commissievergadering vastleggen.